Twitter

Twitter

Alhoewel sommige organisaties toch wat huiverig blijven om Twitter zakelijk in te zetten, zijn er genoeg redenen om dit wel te doen. Het een middel waarmee een groot netwerk opgebouwd kan worden en dat betekent een groot bereik van uw content. Daarnaast is het een goed middel voor de interactie met uw doelgroep en heeft het een positief effect op uw online vindbaarheid.

Workshop effectief Twitteren

LinkedIn

LinkedIn

LinkedIn is heel goed in te zetten voor zakelijk gebruik. Door zowel op uw bedrijfspagina als in relevante groepen waardevolle content te plaatsen, kunt u laten zien dat u expert bent op uw vakgebied. Als u een goede bedrijfspagina hebt, hier regelmatig waardevolle content plaatst en aanwezig bent in groepen, kunt u het verkeer naar uw website verhogen, leads genereren en een expertpositie verkrijgen.

Workshop LinkedIn voor zakelijk gebruik

Slideshare

Slideshare

Slideshare is een middel waarop u content in de vorm van presentaties kunt plaatsen en waar interactie op mogelijk is. Deze combinatie maakt het een social netwerk wat erg geschikt is voor content marketing. Bijkomstig voordeel is dat content van Slideshare goed te integreren is in uw website of in social media updates.

Workshop Slideshare voor marketingdoeleinden

YouTube

YouTube

Na Google is YouTube de grootste zoekmachine. Er zijn al meer dan 1 miljard gebruikers en per minuut wordt 60 uur aan video geüpload. Deze cijfers en het feit dat visuele content vaker gezien en gedeeld wordt dan tekstuele content, maken wel duidelijk dat YouTube ook voor marketingdoeleinden interessant kan zijn voor u.

Workshop YouTube voor marketingdoeleinden

Facebook

Facebook

Facebook is een sociaal netwerk dat voor content marketing veel opties biedt. Video’s, tekst, afbeeldingen, alles kan. Dit kanaal kan dan ook zeker opgenomen worden in uw content marketingstrategie. Zeker voor B2C heeft Facebook veel mogelijkheden te bieden, voor B2B is het echter een lastiger kanaal. Facebook wordt vooral privé gebruikt en bedrijven vinden en binden via Facebook is zeker niet onmogelijk, maar wel een uitdaging.

 


Social media strategie: waarom en hoe?

Social media strategie: waarom en hoe?

Er wordt vaak gedacht dat social media ‘er wel even bij gedaan kan worden’. Dit levert echter in de praktijk weinig op. In ons artikel Social media strategie opstellen: waarom en hoe? gaan wij in op het voordeel wat organisaties kunnen behalen met social media, het belang van een social media strategie en geven we een handig stappenplan voor het opstellen van een succesvolle strategie.

Download